• +38978415058
 • +38978415058
 • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

УЖИВАЈТЕ ВО ПРИРОДАТА
ДА НЕ ЈА УНИШТУВАМЕ

ИСТРАЖЕТЕ ЈА СО ВАШИОТ ВЕЛОСИПЕД

ДА ВОЗИМЕ ЗАЕДНО

Младинска школа

ВК ОКСИЖЕН

МЛАДИНСКА ВЕЛОСИПЕДСКА ШКОЛА

Велосипедскиот клуб Оксижен е формиран 1997 година и е најстариот и најтрофејниот планинско велосипедски клуб во Македонија. Во клубот членуваат државните шампиони во сите категории на планински велосипедизам како и државните шампиони во друмски велосипедизам во женска категорија. Организатори на бројни натпревари како на национално така и на меѓународно ниво како што се балканскиот шампионат во планински велосипедизам, УЦИ натпревари и настанот FMB World Tour.

 Категории:

- ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ (КРОС КАНТРИ, СПУСТ, БМХ)
- ДРУМСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ


              ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ

КРОС КАНТРИ

Возраст 5-10 години

Младите велосипедисти ќе бидат запознаени со основите на возењето, техники на возење, движење во сообраќај, надминување на препреки како на асфалтирани така и на офф роад патеки.

 • Тренинзите ќе се одвиваат два пати неделно во времетраење од 60 до 75 мин во текот на неделата или викенд.
 • Трошоци: Месечно 1000 денари и годишна членарина од 1000 денари за членство во клубот.
 • Инструктор Анита Величковска повеќeкратен шампион на Македонија во друмски и планински велосипедизам.ПЛАНИНСКИ И ДРУМСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ

НАТПРЕВАРУВАЧКА КАТЕГОРИЈА

Возраст 11-16 години

Велосипедистите тренираат самостојно со надзор и тренинг програма на назначен тренер/тутор и учествуваат на трките во рамки на државното велосипедско првенство како и на останати натпреварувања во нивна категорија.

 • Тренинзите ќе се одвиваат во текот на неделата и викенд 4-6 пати во времетраење од 1 до 2 часа.
 • Трошоци: Годишна членарина од 1000 денари за членство во клубот.
 • Инструктори: Анита Величковска и Филип Петровски повеќратни шампиони на Македонија.

***Младите велосипедисти кои не сакаат да се натпреваруваат а се на возраст од 11 до 16 години може да
се запишат во групата под наслов планински велосипедизам и да одберат планински или друмски тренинг.ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕДИЗАМ

БМХ/СПУСТ (скејт парк, плаза, памп трак)

Возраст 8-16 години

Тренинзите ќе се одвиваат со соодветни велосипеди согласно програмата и индивидуалниот напредок од основни до напредни вештини на различни локации.

 • Тренинзите ќе се одвиваат два пати неделно во времетраење од 60 до 75 мин.
 • Трошоци: Месечно 1500 денари и годишна членарина од 1000 денари за членство во клубот.
 • Инструктори: Најдобрите БМХ и спуст велосипедисти во Македонија.

***Помлади велосипедисти е исто така можно по претходна проверка за нивните способности.Дополнителни информации!

 • Во текот на месецот можни се дополнителни активности во зависност од можностите и времето.
 • Сите велосипедисти за периодот на тренинг ќе добиваат дополнителни совети и едукација околу велосипедите, нивните делови како и околу исхраната, нутриционизмот, суплементацијата и физичката спремност.
 • Велосипедискиот клуб Оксижен ќе обезбеди помош со совети и попусти при набавка на вело опрема.
 • Во случај да постојат трошоците за дополнителните активности и учество на трки не се вклучени.
 • Сите тренинзи се под надзор на искусни и стручни велосипедисти натпреварувачи.
 • Зимскиот период се одвиваат базни тренинзи и тренинзи за физичка спремност.За повеќе информации и прашања слободно контактирајте не на е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. , fb://mtboxygen или на тел: 078415058 Анита Величковска.

ПРИЈАВИ СЕ: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. fb://mtboxygen

ПРВ РОК: 15.11.2019 ВТОР РОК: 15.03.2020


© 2019 Oxygen Cycling Club. All Rights Reserved. Powered by MOL