• +38978415058
  • +38978415058
  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Вовед

Здружението на граѓани Оксижен претставува непрофитна организација формирана во 1997 година со седиште во Скопје а исто така е регистриран и како спортски велосипедски клуб во рамки на Македонската национална велосипедска федерација.   Во клубот членуваат рекреативни велосипедисти. лиценцирани УЦИ натпреварувачи како и сите оние кој го подржуваат и го сакаат велосипедизмот, природата и здравиот живот.   Основна цел на Оксижен е развојот на велосипедизмот и здравите навики како и што поголема вклученост на младите во спортот.   Континуирани активности на Оксижен во текот на годината  вклучуваат организирање натпревари,  рекреативни возења, водење групи на туристи, учество на професионални натпревари како и учество на разни проекти на ЕУ, (еразмус, локална самоуправа итн)  УСАИД, Светска Банка .


© 2024 Oxygen Cycling Club. All Rights Reserved. Powered by MOL