• +38978415058
 • +38978415058
 • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Анита Величковска

Анита Величковска

Кратка биографија :

Паралелно со секојдневните работни обврски, се натпреварува како професионален велосипедист во планински и друмски велосипедизам во велосипедскиот клуб Oxygen. Во текот на изминатите години, како професионален велосипедист, стекнува искуство во областа на спортот и менаџментот. Како дипломиран економиста и нејзинота страст за велосипедизмот придонесува за маркетингот и планирањето на задачите во нашата организација.

Покрај професионалното возење активна е и во промовирање на туристичките можности во земјата во рамките на бројни проекти спроведени од Оксижен. Исто така е и велосипедски водич на бројни тури организирани од нашата организација и други организации.


Лични податоци

Место на живеење: Куманово Тежина: 56
Место на раѓање: Куманово Висина: 173
Националност: Македонка Тим: OXYGEN
Дата на раѓање: 28.12.1988 Категорија: Elite
Социјални медиуми: https://www.facebook.com/anita.velickovska.9     Instagram: velickovskaanita


Остварени успеси:


Според ранг листа на Велосипедска федерација на Р. Македонија за 2018та година:

 • Прво место во планински велосипедизам, а со тоа е најдобра велосипедистка во Р. Македонија за 2018 година. 
 • Државен првак во брдско првенство 2018.

2019 год.

 • Словенија Marathon Franja BTC City – UCI GranFondo Ljubljana – освои V (петто) место
 • XCO СТУДЕНА ВОДА-КУМАНОВО 2019во организација на ВФМ и Велосипедскиот клуб Оксижен, освои I (прво) место.
 • ХCO КУМАНОВО - МТБ 2019” во организација на ВФМ и Велосипедскиот клуб Cross Cycling, освои I (прво ) место.
 • Србија, Нови Сад , UCI C1 Salcano cup – 10то место.

2018 год.

 • XCO СТУДЕНА ВОДА-КУМАНОВОво организација на ВФМ и Велосипедскиот клуб Оксижен, освои I (прво) место.
 • ДРЖАВНО РИДСКО ПРВЕНСТВО 2018во организација на ВФМ и Велосипедскиот клуб Илинден, освои I (прво ) место.
 • ХCO КУМАНОВО - МТБ 2018во организација на ВФМ и Велосипедскиот клуб Cross Cycling, освои I (прво ) место.
 • ХCO РАДОВИШ - МТБ 2018во организација на ВФМ и Велосипедскиот клуб Бел Камен, освои I (прво ) место.
 • Државно планинско МТБ првенство на Македонијаво организација на ВФМ и Велосипедскиот клуб Cross Cycling, освои II(второ ) место.
 • КРОС КАНТРИ КУЧКОВО 2018”во организација на ВФМ и Велосипедскиот клуб Оксижен, освои I(прво ) место.
 • XCO ГАЗИ БАБА - СКОПЈЕ” во организација на ВФМ и Велосипедскиот клуб Енерџи, освои I(прво ) место.
 • Хрватска, Водици “MTB Croatia Cup - VodiciUCI C2 освои 9то место во категорија Жени Елит.
 • Грција, Нафпактос “ALTER BIKE TOURS - MTB XCOUCI C3 освои 4 то место во категорија Жени Елит.
 • Грција, Нафпактос “ALTER BIKE TOURS - MTB XCOUCI C3 освои 5 то место во категорија Жени Елит.
 • Босна и Херцеговина, Бања Лука “Grand Prix Banja LukaUCI C2 освои 7 то место во категорија Жени Елит.
 • Босна и Херцеговина, Бања Лука “Grand Prix Banja LukaUCI C2 освои 7 то место во категорија Жени Елит
 • Романија, Кампулунг на МТБ Балканско првенство UCI C2 – Balcan Championshipосвои 6 то место во категорија Жени Елит.

2017 год.

 • Водно MTB Uphill” во организација на ВФМ и ВК Енерџи освои I место.
 • Гостивар XC MTB” во организација на ВФМ и ВК Адреналин сајклинг освои I место.
 • Државно првенство XC MTB во организација на ВФМ и ВК Енерџи освои III место.
 • XC MTB Кучково во организација на ВФМ и ВК Оксижен освои II место.
 • XC MTB Гази баба во организација на ВФМ и ВК Енерџи освои III место.
 • Со велосипед на факултет во организација на ВФМ освои II место.
 • Куп на Македонија,Трофеј Кичево” во организација на ВФМ и ВК Спид бајк освои I место.
 • Државно ридско првенствово организација на ВФМ и ВК Илинден освои I место.
 • Државно првенство хронометар во организација на ВФМ и ВК Велес освои II место.
 • Државно Друмски првенство во организација на ВФМ и ВК Вело-м освои II место.
 • Трофеј Илинден во организација на ВФМ и ВК Водно освои III место.
 • Трофеј град Скопје во организација на ВФМ и ВК Енерџи освои II место.
 • Грција на МТБ Маратон ”SFENDAMI Mountain festival” освои II место во категорија Жени Елит.
 • Бугарија на МТБ ХССтара Загораосвои II место во категорија Жени Елит.
 • Грција на МТБ Балканско првенство UCI C2 – Balkan Championshipосвои VII место во категорија Жени Елит.
 • Србија на маратон Три стране Копаоник освои II место
 • Србија ,Власотинце на маратонотVlasina Mtb marathon освои I место во категорија Жени Елит.


COM_SPPORTFOLIO_BACK_TO_CATEGORY

Date

13 Јуни 2019

Categories

Cross Country, Road
© 2023 Oxygen Cycling Club. All Rights Reserved. Powered by MOL